LeesRijk

Wat is het toch fijn om te zien dat er zoveel leesactiviteiten op school te zijn. Kijk eens in het foto-album. Leerlingen zijn samen een boek aan het lezen: duo-lezen. Ouders lezen voor aan een groepje kleuters. De biebouders zijn de nieuwe boeken aan het plastificeren.

Wij willen als school graag een “Leesschool”  zijn.  Als je onze school binnenkomt dan kun je al meteen zien, dat lezen een centraal thema is waaraan iedereen met plezier deelneemt. Een mooie leeshoek en prachtige kasten nodigen uit tot lezen, zowel in de centrale hal als bij de zij-ingangen.  Op ingeroosterde tijden wordt er door de hele school gelezen. De bibliotheek heeft een uitnodigende uitstraling, als middelpunt van de school. Hierdoor laten wij zien dat wij LEZEN belangrijk vinden  Er is een werkgroep van ouders die zorgt dat de schoolbieb er keurig netjes uitziet.

Kinderen leren om te lezen en lezen om te leren.