Grote Rekendag woensdag 23 maart

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een officiële dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!
De Grote Rekendag vindt plaats op woensdag 23 maart 2016 en ook dit jaar nemen wij weer deel. Het thema van deze 14e editie is ‘Kijkje achter de code’ en sluit aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leren o.a.:
– zoeken naar regelmaat en patronen;
– systematisch werken;
– maken en lezen van symbolische weergaven;
– interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal

Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!
Wij hopen dat deze dag weer net zo’n succes gaat worden als andere jaren!
In de dagen na de grote rekendag zal er weer ‘reken’ werk tentoongesteld worden in de aula. Kom gerust een kijkje nemen!